Porites white patch syndrome ?

0 Members and 1 Guest are viewing this topic. 1569 views

  • Posts: 103
  • Liked: 9
  • Thanks Given: 21
  • Received: 5
  • Location: Peterborough

Hi all,

I have a porites that has been fully extended showing all polyps, but occasionally pulls all its polyps in and sheds a clear mucus. Pretty sure this is usual behaviour for Porites - however recently its been getting white patches. Not sure if it’s flow, lighting or white patch syndrome ? Has anyone experienced this before ?

Will post pics as soon as lights come on.

Water chemistry is as follows;
Alk 10.9 (stable)
Calcium 460
Mag 1360
Phos 0.08
N03 5ppm
Ammonia and N02 0
Salinity 35ppt

Cheers Matt

Matt_toynton

  • Posts: 103
  • Liked: 9
  • Thanks Given: 21
  • Received: 5
  • Location: Peterborough

Reply #1

Here’s a pic under blues you can see where the white patches are the polyp extension is also missing but not dead

Matt_toynton

  • Posts: 103
  • Liked: 9
  • Thanks Given: 21
  • Received: 5
  • Location: Peterborough

Reply #2

And this morning you can visibly see white patches

Tags:


Related Topics

9 Replies
4968 Views
Last post Jul 27, 2013 2:49:18 am
by RodsAquatics
16 Replies
3910 Views
Last post Jun 30, 2016 9:15:17 pm
by Marty
3 Replies
926 Views
Last post Mar 3, 2018 2:27:46 pm
by Gofro
5 Replies
1429 Views
Last post Aug 29, 2018 9:56:20 pm
by daniel04m
2 Replies
673 Views
Last post Aug 31, 2018 10:11:21 am
by ajm83


Donate towards the running of ReefBase

Donate £1.00 Donate £2.50 Donate £5.00 Donate £10.00 Donate £20.00 Donate another value